L'advocat de Diego Torres, Manuel González Peeters, es va ratificar ahir davant el tribunal del cas Nóos en la seva petició que es cridi a declarar com a testimoni el rei Joan Carles, perquè considera significatives les proves en què es fa referència a suposades mediacions en favor del seu gendre.

Peeters va assenyalar que per a la seva estratègia de defensa seria rellevant que s'admetés la seva sol·licitud respecte a l'anterior cap de l'Estat, al qual es va referir com el "sogre del senyor Urdangarin". També va al·ludit al seu "cunyat", el rei Felip VI. Els dos testimonis van ser requerits en el seu escrit de defensa pel defensor de Diego Torres i la seva dona, Ana María Tejeiro, però les peticions van ser rebutjades inicialment pel tribunal.

La presidenta del tribunal, Samantha Romero, va recriminar a l'advocat que la sala hagi tingut "massa consideració" cap a ell per la forma en què va presentar les proves documentals i testificals que demanava per al judici.

"Precisament vostè no ha facilitat la ponderació de la sala de les proves que proposa perquè ha proposat sense indicar a què es referia la prova, i ha calgut analitzar-ho un per un per analitzar la pertinença", va dir la presidenta i ponent del tribunal de la secció primera de l'Audiència de Palma.

D'altra banda, la defensa de Torres va demanar la nul·litat del procés perquè "s'ha configurat a partir" de documentació obtinguda pel jutjat d'instrucció de manera "il·lícita". Peeters va plantejar que s'han vulnerat drets fonamentals del seu representat perquè els documents sobre les contrac-tacions de Nóos amb administracions públiques que va aportar el 2010 a requeriment del jutge instructor, José Castro, li van ser requerits com a testimoni i després es van emprar per imputar. "Sobre aquesta documentació se suporta la totalitat del procediment" i Torres la va aportar abans de la seva imputació, la qual cosa li produeix una "manifesta i proscrita indefensió", va manifestar.