El fins ara conseller d'Empresa i Ocupació, el convergent Felip Puig, ha anunciat aquest dijous, després de formalitzar el traspàs d'aquesta cartera al seu successor, Jordi Baiget, la seva intenció de deixar la política activa per tornar a l'empresa privada.

Puig, un dels homes forts d'Artur Mas, és enginyer de camins de formació, encara que ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria professional en la política, arribant a ocupar quatre conselleries: les de Medi Ambient (1999-2001), Política Territorial i Obres Públiques (2001-2003), Interior (2010-2012) i Empresa i Ocupació (2012-2016).

Felip Puig ha cedit el testimoni al capdavant d'Empresa i Ocupació a un altre convergent i col·laborador de confiança de Mas, Jordi Baiget, i ha comentat als periodistes que encara que fa molt temps que està allunyat del món de l'empresa la seva intenció és tornar al sector privat. El conseller sortint ha assenyalat que deixa enrere una etapa intensa en què s'ha dut a terme un treball molt constructiu, malgrat la dificultat del context econòmic.

Puig ha destacat, en aquest sentit, que el Departament d'Empresa i Ocupació és "clau" per al creixement de Catalunya, ja que l'economia és el pilar del país i sense economia no hi ha justícia social ni progrés. Així mateix, s'ha mostrat convençut que Baiget, llicenciat en Economia, té els coneixements necessaris per garantir l'estabilitat de les empreses i donar suport al teixit productiu en aquesta nova etapa.

De la seva banda, el nou conseller d'Empresa i Coneixement ha manifestat que el seu principal repte és donar continuïtat a la labor desenvolupada per Puig i el seu equip i ajudar les empreses a innovar, exportar, créixer i generar ocupació.