Un home de 59 anys va matar ahir al matí a trets la seva exparella, de 43, enmig del carrer al centre de Vila-seca i posteriorment es va suïcidar, en el primer cas de violència masclista a Catalunya el 2016. Segons fonts pròximes al cas, el crim va tenir lloc a 2/4 de 10 del matí a la confluència dels carrers De les Creus i Sant Bernat Calbó de Vila-seca, quan l'home, Santos G.M., de 59 anys, va disparar diversos trets al cap amb una escopeta a la seva exdona, Lucinda E.M., de 43 anys.

L'autor del crim es va intentar suïcidar amb la mateixa arma disparant-se a l'abdomen i va quedar malferit al carrer, amb una parada cardiorespiratòria i en estat crític, encara que els equips d'emergència van reanimar-lo i el van evacuar a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on va morir poc després.

La dona vivia al número 12 del carrer de les Santes Creus i l'agressor regentava un taller de reparació d'electrodomèstics molt a prop del domicili. Tots dos eren molt coneguts a la localitat i l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet -CiU-, es va acostar al lloc dels fets i va mostrar la seva consternació perquè són, a més, pràcticament veïns seus.

Poblet va afegir que tenien una filla de 25 anys que està a punt de casar-se i una filla de 15 anys que en aquell moment era a l'institut. De moment, els agents van assegurar el lloc del crim i van comprovar que no hi hagués més armes, mentre la policia científica recollia proves a la zona, amb gran expectació dels veïns i dels nombrosos mitjans de comunicació allà desplaçats. També els Mossos van interrogar un testimoni dels fets a la comissaria i es desconeix si l'agressor tenia alguna ordre d'allunyament o denúncies anteriors per maltractaments.

Després del crim, un centenar de persones es van concentrar davant del consistori per rebutjar-lo.