El rei Felip VI rebrà avui al palau de la Zarzuela el nou president del Congrés dels Diputats, Patxi López, i també el president del Senat, Pío García-Escudero, que informaran el monarca sobre la constitució de les dues Cambres legislatives per a la XI legislatura.

Segons estableix el procediment habitual, una vegada que els dos presidents hagin comunicat al monarca la constitució de les Corts generals, Felip VI iniciarà una ronda de consultes amb els representants dels partits presents al Congrés dels Diputats. Aquestes reunions serviran al cap de l'Estat per traslladar a la cambra baixa la seva proposta de candidat per a la presidència del Govern espanyol de cara al debat d'investidura.

La Constitució estableix en el seu article 62 que entre les funcions del rei figura la de "proposar el candidat a president de Govern i, si escau, nomenar-lo, i també posar fi a les seves funcions en els termes previstos en la Constitució".

Fonts socialistes van confirmar ahir que avui se celebrarà l'audiència del monarca amb López, i també es reunirà amb el reelegit Pío García-Escudero, segons també van confirmar fonts de la cambra alta.