Fidel a la tradició de tots els governs de la Generalitat que hi ha hagut des del 1977 fins ara, el nou executiu de CDC i ERC presidit per Puigdemont tampoc no ha incorporat cap conseller de les nostres comarques, que històricament són les que han tingut menys poder polític de tot el país.

Des del primer govern de la transició fins al nou executiu de Junts pel Sí han passat per la Generalitat 131 consellers diferents. D'aquests, només quatre han provingut d'alguna de les comarques de l'àmbit de la Setena Regió, que abraça majoritàriament la Catalunya Central. Això significa, per tant, el 3% del total de consellers. En canvi, la xifra d'habitants del conjunt d'aquestes comarques (Bages, Moianès, Berguedà, Cerdanya, Alt Urgell, Solsonès, Anoia i Baix Llobregat Nord) representa el 6,5% de la població del país.

De fet, el mapa de l'origen dels consellers de la Generalitat mostra un buit destacat al centre geogràfic del país, que comprèn aquestes comarques. L'excepció van ser els dos consellers manresans que hi va haver durant el govern tripartit, Josep Huguet (ERC) i, durant menys d'un any, Jordi Valls (PSC), i els dos que el Pirineu Central va situar durant el mateix període, els republicans Joan Carretero i Jordi Ausàs, exalcaldes de Puigcerdà i de la Seu, respectivament.