Tres persones van morir ahir en una allau als Alps francesos, que es va desencadenar en una pista negra (de gran dificultat) tancada i va arrossegar principalment un grup d'estudiants d'un institut de Lió (est de França).

L'allau, que va causar també diversos ferits, dos d'ells greus, es va iniciar cap a les quatre de la tarda a l'estació de Deux Alpes i va costar la vida a dos adolescents francesos i a un esquiador ucraïnès que no pertanyia al grup escolar.

El diari local Le Dauphiné Libéré va indicar en la seva edició digital que quatre dels alumnes estaven en parada cardiorespiratòria quan van ser localitzats, mentre que el professor va ser trobat inconscient. En l'operació de rescat van participar prop de 30 socorristes, un equip de la Gendarmeria, tres gossos i tres helicòpters, un d'ells equipat amb una càmera tèrmica, va afegir la font.

El fiscal de Grenoble ha obert una investigació per aclarir els fets. En el seu compte de la xarxa social Twitter, el primer ministre francès, Manuel Valls, va expressar ahir la seva tristesa pel que ha passat i va mostrar la seva solidaritat amb els familiars de les víctimes i amb els ferits.