El govern de Nicolás Maduro ha declarat aquest divendres l'"estat d'emergència econòmica" a Veneçuela per fer front a la "guerra econòmica" que suposadament sofreix el país del Carib orquestrada des de sectors de la dreta nacional i internacional.

La Gaseta Oficial ha publicat el decret 2.184 pel qual el Palau de Miraflores ha declarat l'"estat d'emergència econòmica" en tot el territori veneçolà durant 60 dies per contrarestar "una veritable guerra econòmica". El ministre d'Informació i Comunicació, Luis José Marcano, ha anunciat que el vicepresident d'Economia Productiva, Luis Sales, explicarà els detalls en una roda de premsa.

Maduro ha denunciat des de la seva arribada al poder, en 2013, l'existència d'un pla internacional per asfixiar econòmicament Veneçuela i provocar així la caiguda del seu govern.

Veneçuela sofreix des de fa anys una crisi econòmica, agreujada per la caiguda del preu del petroli al mercat internacional, que ha desabastit de productes bàsics els comerços i ha disparat la inflació.