ERC es nega a participar en les reunions que el rei Felip VI mantindrà la setmana que ve amb els representants dels grups parlamentaris al Congrés.

Fonts republicanes van explicar ahir que no tenen cap intenció de trobar-se amb el rei Felip VI fins que aquest no atengui el President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que són les dues màximes autoritats de Catalunya. La Casa Reial va declinar trobar-se amb Forcadell quan ella pretenia comunicar al monarca la investidura del nou President de la Generalitat de Catalunya, dilluns d'aquesta setmana.

En el cas de Carles Puigdemont, ell mateix va confirmar que ni el rei Felip VI ni cap altre representant de la Casa Reial li havien trucat per felicitar-lo després d'haver assumit el càrrec de President de la Generalitat de Catalunya. Per la seva banda, el palau de la Zarzuela ha exclòs els diputats d'Esquerra Republicana de Catalunya de l'agenda de contactes que el rei mantindrà a partir de dilluns amb els grups del Congrés.

Els republicans no consten al calendari d'audiències distribuït aquest divendres per La Zarzuela, on en canvi sí que hi figuren els 15 portaveus de la resta de formacions. Les audiències començaran dilluns a les 10 del matí amb Nueva Canarias, Foro Asturias i Coalición Canaria, i dimarts les converses del monarca espanyol continuen amb UPN, EH Bildu i Izquierda Unida.

Per la seva banda, el portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, té cita dimecres a les cinc de la tarda (després del PNB i En Marea), i el d'En Comú Podem, Xavier Domènech, dijous a les 12 (després de Compromís). Albert Rivera hi anirà dijous a les cinc de la tarda, i divendres Pablo Iglesias hi serà a les 10, Pedro Sánchez es reunirà amb el rei el mateix divendres a les 12 del migdia mentre que el líder de PP i actual president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, serà l'últim a visitar La Zarzuela, el mateix divendres de la setmana que ve a les cinc de la tarda.