El kamikaze que va fer explotar al pis on es van atrinxerar al districte de Saint-Denis, a París, diversos gihadistes després dels atemptats del 13 de novembre a París, Chakib Akrouh, era un vell conegut de la policia marroquina, segons va assegurar ahir el portal de notícies a Internet le360.ma.

Akrouh, de 25 anys d'edat i amb doble nacionalitat belga i marroquina, va viatjar per última vegada al Marroc el 2012 per visitar la terra dels seus pares, Alhucemas (nord rifeny) en companyia de la família.

Ja llavors va cridar l'atenció el seu caràcter reservat, afegeix el lloc web, generalment ben informat.

El pare de Chakib Akrouh projectava casar-lo a la seva terra natal, però quan va voler posar en pràctica el seu pla a l'any següent, Chakib ja es trobava a Síria, on s'havia incorporat a la gihad, a les files de l'Estat Islàmic, per tal de lluitar contra el règim del dictador Baixar al-Assad.

Els mitjans belgues van informar ahir que la policia va escorcollar l'habitatge del barri de Molenbeek on encara resideixen els pares de Chakib, qui el 2015 va ser condemnat en rebel·lia a 5 anys de presó per pertinença a un grup terrorista.