En un manuscrit atribuït a Sumarroca hi consta un pagament del 3% a "J.P."

Al document confiscat a l'empresari hi figuren 16 presumptes adjudicacions pendents de liquidar

16.01.2016 | 00:00

Un manuscrit atribuït al conseller delegat de Teyco, Jordi Sumarroca, recull una llista de presumptes pagaments de comissions del 3% per l'adjudicació d'obra pública que s'haurien fet l'any 2002 a una persona identificada amb les inicials "J.P.".
Segons fonts properes a la investigació, és un manuscrit que la Guàrdia Civil va localitzar a l'escorcoll del juliol al domicili de Sumarroca i que vincula amb un presumpte finançament irregular de CDC. El document es va fer públic ahir arran de l'aixecament parcial del secret de sumari del cas Petrum.
El document consta d'un "estat de comptes" amb data de 12 de març del 2003 que es correspondria amb una persona identificada amb les inicials J. P. En primer lloc, hi figura una llista amb quatre presumptes adjudicacions a les quals s'aplica un càlcul del 3%.
Es tracta dels conceptes "Autobusos Tarragona", "Bombers Badalona", "Renfe Meridiana" i "Sant Carles de la Ràpita", que, sumats al concepte "Descomptat P.E.", amb data 12 de febrer del 2003, sumen un presumpte pagament "tancat" -que ja hauria estat abonat- de 225.000 euros. Tot seguit, inclou una llista de 16 presumptes adjudicacions "no comptades" -que estarien pendents de liquidar. La suma total, per 5,17 milions d'euros, té una anotació de 155.353 euros, corresponent al 3% exacte.
Entre aquests conceptes figuren les anotacions "Castell Llorda", "Vivendes Móra", "Urgències H. Trueta", "Institut Català de la Salut" -hi apareix tres cops-, "Residència la Trinitat", "Sanitat Tarragona", "Sanitat Lluís Com- panys", "Sanitat Tortosa", "conselleria Benestar Social" (que hi apareix dues vegades), "Vall d'Hebron", "Bombers Ulldecona", "Bombers Ascó" i "Obres públiques c/Aragó".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

L'edició d'enguany de l'esdeveniment infantil més gran d'Europa coincideix amb els 25 anys del...

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

S'imposa el criteri de la gestora i de Susana Díaz i el PSC es manté en el 'no'

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema