L'Exèrcit de Burkina Faso ha finalitzat aquest dissabte al matí l'assalt a l'hotel Splendid d'Ouagadougou, la capital, amb l'alliberament de 126 ostatges que romanien a l'interior des de la matinada després que un grup de terroristes d'Al-Qaeda al Magreb Islàmic (AQMI) s'atrinxeressin a l'edifici causant una trentena de víctimes, segons fonts de seguretat.

Així mateix, l'Exèrcit ha iniciat una operació de rastreig en un hotel proper i altres establiments als voltants de l'hotel Splendid per assegurar-se que cap dels atacants ha escapat i s'ha amagat a la zona.

Segons testimonis citats pels mitjans, els assaltants haurien detonat un cotxe bomba a la porta de l'hotel abans d'entrar. L'atac ha estat reivindicat pel grup gihadista Al Murabitun, que recentment va anunciar la seva adhesió a Al-Qaeda al Magreb Islàmic (AQMI). Tots dos grups van reivindicar de forma conjunyeix l'atac contra l'hotel Radisson Blu a la capital de Mali, Bamako, el passat 20 de novembre que va causar la mort de 19 persones.

Troben 10 cadàvers a la terrassa d'una cafeteria davant de l'hotel

La Brigada d'Incendis de Burkina Faso ha trobat una desena de cadàvers a la terrassa del restaurant que es troba davant de l'hotel Splendid de la capital, Ouagadougou, segons ha anunciat el Ministeri de l'Interior.

Aquests morts se sumarien a altres vint víctimes mortals, tal com van confirmar prèviament fonts hospitalàries. Les forces de seguretat nacionals estan treballant amb els seus homòlegs francesos per reprendre el control de l'hotel, segons ha anunciat el ministre de Comunicacions

Burkina Faso, sota amenaça

L'amenaça terrorista sobre Burkina Faso suposaria un enorme desafiament per a Roch Marc Kabore, que va arribar al poder en les eleccions del passat mes de novembre convertint-se en el primer líder nou de la nació africana en dècades.

Burkina Faso viu sumit en la inestabilitat des del 2014, quan les protestes populars van obligar Blaise Compaoré a abandonar la Presidència. L'Ambaixada francesa ja va advertir al desembre als seus ciutadans en contra de viatjar a algunes zones del país.

Hores abans de l'assalt al Splendid, una vintena d'homes armats havia atacat una unitat de la Gendarmeria ala localitat de Tinakof, al Sahel. Dues persones hi han mort --un gendarme i un civil-- i dos gendarme més han resultat ferits, un de gravetat.