Els Estats Units han ofert "clemència" a set iranians condemnats o pendents de judici al país nord-americà, a canvi de l'alliberament de quatre presoners de doble nacionalitat iranonord-americana, anunciat ahir per l'Iran.

Dels set iranians, sis tenen doble nacionalitat iranonordamericana, va precisar un funcionari del govern americà en un comunicat emès a Washington.

"A través de canals diplomàtics establerts per portar a casa els ciutadans nord-americans detinguts, podem confirmar que l'Iran ha alliberat quatre americans detinguts a l'Iran: Amir Hekmati (exmilitar), Saeed Abedini (pastor religiós), Jason Rezaian (periodista del Washington Post) i Nosratollah Khosravi-Roodsari (empresari)", assenyala la nota.

"L'Iran -prossegueix- també s'ha compromès a seguir cooperant amb els Estats Units per determinar el parador de Robert Levinson", un exagent de l'Oficina Federal de Recerca (FBI) que va desaparèixer al país islàmic el 2007.

"Vam oferir clemència a set iranians, sis dels quals són ciutadans irano-nord-americans, que havien estat condemnats o estaven pendents de judici als Estats Units", va indicar el funcionari del Departament d'Estat.

Els Estats Units també van informar que han retirat els càrrecs formulats contra 14 ciutadans iranians, els quals la Interpol deixarà de perseguir a petició de les autoritats nord-americanes.

"Els EUA també han retirat qualsevol alerta vermella d'Interpol i desestimat els càrrecs contra 14 iranians pels quals es va avaluar que les sol·licituds d'extradició probablement no tindrien èxit", va agregar la nota, sense especificar cap nom.