El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, va alertar ahir que els moviments del líder del PSOE, Pedro Sánchez, per facilitar als independentistes de Convergència i ERC que tinguin un grup propi al Senat busquen un pacte "contra natura" per encapçalar un executiu que seria "un gran frau".

Rajoy va avisar a Zamora que un executiu com el que pretén Sánchez "no podria governar". El president en funcions va qualificar de "gran error" i de decisió "que no té sentit" que els socialistes cedeixin senadors perquè dos partits que "estan plantejant un pols a l'estat" com Convergència i ERC disposin dels grups propis a la Cambra alta que els van negar les urnes.

Rajoy va aconsellar a Sánchez que el que ha de fer per intentar aconseguir la presidència de l'executiu és plantejar un bon programa de govern i no pretendre un executiu amb Podem i partits independentistes. "Necessitaria En Marea, En comú, Compromís, Podem, Esquerra Republicana... Això no és el que precisen els interessos generals d'Espanya", va afegir.

Segons el seu parer, "quan algú s'obstina a forçar les coses, a fer coalicions contra natura, en contra dels interessos generals dels espanyols, veiem que es prenen decisions com aquesta de fer costat a partits que estan fent un pols a l'estat". "Crec que això és un gran error i que els espanyols no s'ho mereixen i els electors del PSOE tampoc", va reblar-ho.