El berguedà Juli Gendrau passa el relleu a la santpedorenca Laura Vilagrà al capdavant de la Delegació del Govern a la Catalunya Central. Gendrau, de CDC, deixa el càrrec convençut del "bon paper" que farà la republicana capitanejant l'ens. "La conec de quan estava a l'executiva de l'Associació de Municipis per la Independència i compartim l'objectiu d'aconseguir la llibertat del nostre país". El berguedà diu que és segur que Vilagrà "enfortirà encara més la delegació".

La tasca de Juli Gendrau durant els anys que ha estat al capdavant de la delegació del Govern a les comarques centrals ha estat, precisament, la d'aconseguir que l'ens administratiu sigui "una veu autoritzada". "Es tracta d'una delegació molt jove i la feina durant tot aquest temps ha estat precisament la de construir-la. Jo vaig continuar ja la tasca de Jordi Moltó, que va ser qui va posar en marxa la delegació del govern", explica, i afegeix que "el principal repte és estrènyer encara més els vincles de la delegació amb les diverses administracions i la ciutadania".

Gendrau té previst conversar ja avui amb Vilagrà per posar-la al dia de les diferents qüestions que té la delegació sobre la taula i per explicar-li com és el dia a dia de l'ens. "Estic a la seva disposició per al que faci falta", assegura.

La designació de Vilagrà per liderar la delegació a la Catalunya Central és un resultat del pacte entre Convergència i Esquerra, en què es deixa per als republicans tres delegacions territorials: l'Alt Pirineu, el Camp de Tarragona i la Catalunya Central. El nom de Vilagrà va ser proposat pel president d'ERC, Oriol Junqueras, la secretària general, Marta Rovira, i la Federació d'Esquerra a les comarques centrals.