El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha assegurat avui que si el nou líder de la Generalitat, Carles Puigdemont, li truca, l'atendrà, i ha recalcat: "No sóc jo qui truca habitualment" als mandataris autonòmics.

"Si ell té alguna cosa a dir-me, l'atendré molt gustosament", ha afirmat Rajoy en una entrevista a RNE, en què ha insistit: "Si vol que el vegi, el veig".

Ha subratllat que això ho ha fet sempre amb els presidents que prenen possessió i li truquen, entre ells l'expresident català, Artur Mas.

Respecte si Felip VI ha fet bé a no rebre la presidenta del Parlament de Catalunya, Carmen Forcadell, Rajoy ha subratllat que sempre respecta les seves decisions.

"El Rei ha fet el que havia de fer i el que estima convenient i oportú fer com a cap de l'Estat", ha conclòs.

El president del Govern ha dit, d'altra banda, que suposa que l'Advocacia de l'Estat es pronunciarà aviat sobre la fórmula utilitzada pel nou president català en la seva presa de possessió.

I en ser preguntat per la creació de la Conselleria d'Exteriors de Catalunya, ha reiterat que el Govern "no en deixarà passar ni una" i actuarà sempre que cregui que s'ha comès una il·legalitat, perquè no acceptarà "de cap de les maneres" que "algú pretengui liquidar la llei unilateralment".