El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va afirmar ahir que el seu partit no pactarà amb el PP perquè serà "coherent" amb el canvi que creu que han demanat els espanyols i que "no renunciarà a ser arquitecte del nou temps polític" que s'ha obert a l'estat espanyol des del 20 de desembre.

Una actitud que va defensar per activa i passiva, va dir, durant la campanya de les passades eleccions legislatives espanyoles. "Actuarem segons el dictat dels nostres valors, al servei del canvi i el progrés i de l'interès general de la majoria a la qual ens devem", va subratllar el líder del PSOE, Pedro Sánchez, durant el dinar anual dels socialistes càntabres, després d'assegurar que no se sent "pressionat", sinó "bé" i "fort" per afrontar els reptes que té a partir d'ara.

Abans de l'acte amb militants i simpatitzants socialistes, Sánchez es va reunir amb el president de la Comunitat Autònoma de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, i va compartir-hi, en un bar pròxim al govern regional, uns vins de la terra i unes anxoves, un àpat que agrada molt al singular president regional. Després de la trobada amb Revilla, va dir als periodistes que seguien el seu viatge per terres càntabres que ell és "coherent" i que el seu partit no pactarà amb el PP, com ja va assegurar durant la campanya "de manera molt clara" perquè creu que els espanyols han demanat un canvi, que serà, va dir, necessàriament "progressista" i "amb diàleg" entre els diferents partits que formen el Congrés de Diputats i el Senat.

Així ho va afirmar després que Revilla li digués "Pedro, sigues fort". El líder dels socialistes li va respondre que ho serà, perquè és "coherent" i perquè, a parer seu, Mariano Rajoy "no és la persona capacitada per poder liderar" els "grans consensos" que necessita l'estat. "Espanya necessita grans transformacions que exigiran grans consensos i Mariano Rajoy, que ha governat sol i davant de tots, i que fins fa pocs dies havia confós la seva majoria absoluta amb l'absolutisme, no és la persona ?capacitada per poder liderar aquests grans consensos" , va postil·lar. Sánchez va indicar, en una al·lusió més o menys clara a Podem, que "davant d'altres que han començat a traçar línies vermelles, a parlar des de talaies i a construir cordons sanitaris", els socialistes lluitaran per "teixir llaços, construir ponts i suscitar els grans consensos que necessita Espanya". Creu que el més important de la setmana passada és que el Congrés ja té president.