La presidenta del grup parlamentari de C's, Inés Arrimadas, ha lamentat aquest dimecres que els nous consellers no hagin estat triats per la seva trajectòria professional sinó pel seu compromís independentista, i ha citat com a exemples Oriol Junqueras al capdavant de la vicepresidència econòmica o Toni Comín a Salut. També ha denunciat la creació del departament d'Exteriors quan la Generalitat no té competència en afers exteriors: "en tenim en acció exterior, que no és el mateix", ha puntualitzat. Des del faristol del Parlament, la líder 'taronja' ha advertit que el nou executiu posa en risc l'autogovern català i prioritza la independència per sobre de les necessitats socials. A més, ha augurat que no dialogaran amb l'oposició ni negociaran amb l'Estat.

Per Arrimadas, és sorprenent que un Govern que "s'autoimposa" un termini de 18 mesos col·loqui al capdavant de conselleries clau a persones sense experiència en la matèria i que, per tant, requereixen temps per aprendre, ha dit al·ludint sobretot a Comin. Malgrat aquest retret, ha estès la mà al nou titular de Salut, amb qui ha dit compartir gran part de les seves declaracions públiques en matèria sanitària i social.

Més crítica ha estat amb l'elecció de Junqueras com a vicepresident econòmic. La número u de Ciutadans s'ha mostrat indignada perquè el nou responsable de les finances de la Generalitat sigui qui va apostar públicament, l'any 2013, per paralitzar l'economia catalana durant una setmana per pressionar l'Estat a celebrar una consulta independentista. "No se l'ha seleccionat per la seva trajectòria de gestió econòmica [...]. Dubto que tingui tarannà de negociació amb Espanya", ha opinat.

També ha posat en entredit la creació de la conselleria pilotada per Raül Romeva, que creu que només persegueix l'adhesió de suports independentistes a la "causa" sobiranista. La Generalitat, ha recordat Arrimadas, no té competències en afers exteriors, sinó en acció exterior. "Ens preocupa que posin com a prioritat una competència que no és seva i no així les que ja tenim, com ocupació", ha dit tot criticant que Ocupació s'hagi encabit a la cartera de Benestar Social i estigui dividida de la d'Empresa i Coneixement

En risc l'autogovern

La líder de l'oposició ha avisat que, amb la seva aposta independentista, el Govern de Puigdemont serà el primer en posar en risc l'autogovern català. "Tant de bo ens equivoquem i acabin sent el millor Govern de la Generalitat", ha dit. I ha afegit que el nou executiu no serà representatiu de la majoria social dels catalans ni impulsarà el diàleg. Ni ho farà amb els grups parlamentaris contraris a la secessió ni tampoc amb el govern espanyol, amb qui cal negociar millores per al país, ha reflexionat. Tot plegat portarà conseqüències i demostra que la prioritat dels nous responsables de la Generalitat no són les necessitats socials ni els problemes dels catalans.