Podem i les seves confluències han acordat finalment registrar-se com un únic 'grup confederal' o 'plurinacional' format per quatre 'agrupacions parlamentàries' que disposaran d'independència pel que fa al vot i que es repartiran els temps, les iniciatives legislatives, les preguntes parlamentàries, els recursos i els assistents. Segons han explicat a l'ACN fonts d'En Comú Podem, cada agrupació parlamentària disposarà de veu pròpia i llibertat de votar com ho consideri, tot i que el subgrup català tindrà un règim de disciplina interna. Les quatre agrupacions parlamentàries preveuen enviar representants a la Junta de Portaveus, tot i que En Comú Podem ja disposa d'un lloc assegurat a aquest òrgan en la figura de Xavier Domènech. Compromís se sumarà a aquesta aliança en les pròximes hores. Primer registrarà un grup propi que amb tota probabilitat serà rebutjat per la Mesa d'aquest dimecres, i posteriorment s'integrarà al grup confederal.

Podem resol d'aquesta manera l'encaix de les seves confluències al Congrés, després de topar amb el 'no' del PSOE, PP i C's a la formació de quatre grups diferenciats, un per a Podem, i tres per a En Comú Podem, Compromís i Marees, malgrat que aquest havia estat un eix de la seva campanya electoral.

Els quatre subgrups disposaran de veu als grans debats, on es partiran els temps d'acord al repartiment que estableixin en funció del seu pes. En Comú Podem ocuparà sempre la segona posició darrere de Podem, perquè es la confluència amb més diputats (12).

Amb tot, el 'grup confederal' establirà el repartiment de les iniciatives i també dels portaveus als debats sectorials, on es debatin qüestions on no hi ha d'haver matisos entre les posicions del grup principal amb la resta de confluències. Queda pendent la negociació interna per al repartiment dels recursos.

Fonts d'En Comú Podem donen per fer que el seu 'grup confederal' votarà diferent de Podem i les altres confluències quan sigui necessari. Per exemple davant una hipotètica abstenció del gruix de Podem en qüestions relacionades amb el dret a decidir.