La CUP va anunciar ahir que s'oposarà a l'esmena que Junts pel Sí va presentar a la proposta per recuperar la paga extra retallada als treballadors públics el 2012, impulsada per C's, el PSC, Sí que es Pot, el PPC i l'esquerra independentista. En cas que els proposants del text acceptin l'esmena de JxS, aquesta serà la primera votació en què els cupaires se'n desmarcaran, malgrat el pacte d'investidura.

El diputat de la CUP Albert Botran va negar que això suposi trencar l'acord perquè no es posarà en risc l'estabilitat del Govern. Segons Botran, Junts pel Sí argumenta que revertir la retallada afectarà la tresoreria pública, però hi va treure ferro perquè els tempos podrien ajustar-se i ser el màxim de "realistes" possible.

Ciutadans, el PSC, Catalunya Sí que es Pot, el PPC i l'esquerra independentista van registrar el 24 de novembre de l'any passat una proposta per recuperar la paga extraordinària i altres drets retallats l'any 2012 als treballadors públics. Un text que avui es portarà al ple per ser votat. Junts pel Sí hi ha presentat una esmena per revertir "la reducció retributiva mínima del 5%, quan les disponibilitats pressupostàries ho permetin".

L'1% més de sou

Paral·lelament, el Govern de la Generalitat va acordar ahir augmentar, amb efectes des de l'1 de gener del 2016, l'1% el sou del personal del sector públic de la Generalitat, el màxim que possibilita la normativa bàsica de l'Estat, segons va explicar la consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Neus Munté.