Montserrat González, l'assassina confessa de la presidenta de la Diputació de Lleó Isabel Carrasco, va afirmar que ella és l'única responsable de la seva mort i va explicar que ho va fer moguda per l'odi perquè la dirigent del PP feia anys que feia la vida impossible a la seva filla i "ho hauria seguit fent".

La principal acusada per la mort d'Isabel Carrasco va assegurar a l'Audiència de Lleó, en la primera jornada del judici amb jurat popular per aquest crim, que no es penedeix d'haver-la assassinat i va admetre que estava "obsessionada" amb ella.

Va exculpat les altres dues acusades: la seva filla, Triana Martínez, de 36 anys, i l'agent de la Policia Local Raquel Gago, de 42, i va recalcar que elles mai no van conèixer els seus plans per posar fi a la vida de la política lleonesa, perquè no els en va fer partícips.

González, de 60 anys, només va voler respondre les preguntes del seu advocat i va dir que va decidir acabar amb la vida de Carrasco quan va constatar que seguiria com a presidenta provincial del partit i de la Diputació, perquè el president del partit, Mariano Rajoy, no va accedir que la substituís Javier García Prieto, que liderava un corrent contrari.

I ho va fer perquè estava convençuda que la víctima continuaria fent "la vida impossible" a la seva filla. "Vaig decidir que la mataria", va dir Montserrat González, que va posar-se a plorar en algun moment de la seva declaració, com quan va reconèixer que la seva filla patia depressions i que se'n va anar a viure amb ella pràcticament tota la setmana, perquè no volia que li passés com a una amiga de Gijón i altres coneguts, que es van suïcidar. També va afirmar que la seva filla i Carrasco es van portar bé durant dos anys fins que la dirigent del PP va assetjar sexualment la jove.

"Després de dos anys de bona relació, l'1 de gener del 2010 Carrasco va trucar a Triana perquè l'ajudés a solucionar un problema de telèfon mòbil", va relatar González, que va afegir que la va citar a casa seva, Triana hi va acudir, i la dirigent li va proposar relacions sexuals. La seva filla, segons li va explicar després, va sortir corrent. "Aquí va començar a anar malament tot", va asseverar l'acusada.

Vacil·lant i nerviosa en la major part de la seva declaració, va voler deixar clar que la seva filla va patir una "persecució increïble" per part de "la Carrasco", com va anomenar en una ocasió la morta, a la qual va acusar de "fer el que li donava la gana" a la Diputació de Lleó.

Triana Martínez tenia una plaça interina com a enginyera de Telecomunicacions a la Diputació de Lleó que Isabel Carrasco li va prometre que li donaria en propietat tot i que era obligatori convocar una oposició, va recordar la seva mare.