El ministeri de Justícia estudia allargar l´horari d´atenció per obtenir el certificat de penals

El ministeri no descarta atendre peticions també en la franja de tarda per tal de poder cobrir l'elevada demanda

20.01.2016 | 19:33
Docents fent cua davant la delegació del ministeri de Justícia, a la Sagrera de Barcelona.
Docents fent cua davant la delegació del ministeri de Justícia, a la Sagrera de Barcelona.

El Ministeri de Justícia estudia allargar fins la tarda l'horari d'atenció al públic a l'oficina de la Gerència que té a Barcelona per tal de fer front a la gran demanda de certificats d'antecedents penals dels últims dies.

La cúpula del ministeri s'ha reunit a primera hora del matí d'aquest dimecres, amb el ministre Rafael Catalá al capdavant, ha analitzat la situació i ha decidit destinar tots els mitjans materials i humans disponibles per reduir les cues.

A més, es revisaran els processos telemàtics per acabar amb les dificultats que tenen molts usuaris, tot i que no consta oficialment que la web funcioni malament, segons han explicat fonts ministerials.

Altres mesures que s'estudien és allargar l'horari de l'oficina del carrer Garcilaso, al barri de la Sagrera i l'única de tot Catalunya que fa el tràmit, fins les 17.30 hores.

Les mateixes fonts han explicat que la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ja ha explicat a primera hora d'aquesta tarda aquestes decisions al conseller de Justícia, Carles Mundó, després que aquest matí parlessin per telèfon i que el conseller en parlés públicament als passadissos del Parlament.

També s'ha decidit que es millorarà la coordinació entre la Conselleria d'Ensenyament i el Ministeri de Justícia per tal que aquest segon estigui avisat dels terminis que marqui la Generalitat per als seus futurs mestres a l'hora de presentar el certificat d'antecedents penals i que el Ministeri pugui preveure les puntes de feina.

El Ministeri, a més, està disposat a acceptar l'ajuda de la Generalitat amb mitjans humans o materials, tal com ha ofert en públic el conseller.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Un terç dels immigrants de ´la Jungla´ de Calais ja han estat evacuats

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Dimarts plujós, però amb mínimes més altes

Durant el matí poden caure plugims a qualsevol punt del país

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE els pròxims dies

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE els pròxims dies

Els interns que estaven en vaga de fam des d'aquest diumenge l'han abandonat

Enllaços recomanats: Premis cinema