En la segona sessió del judici per l'assalt al centre cultural Blanquerna de Madrid, la Diada del 2013, 7 dels 15 acusats van declarar que ningú no va ruixar la sala amb gas pebre, que no els van demanar acreditació i que no van actuar sota cap ordre. "No hi va haver cap gas perquè hauríem sortit tots amb els ulls inflats", va dir un dels acusats, que s'enfronten a penes d'entre tres anys i mig i cinc anys i mig de presó després que la Fiscalia hagi demanat augmentar un any i mig la proposta inicial. Alguns dels processats van admetre conèixer-se entre ells per haver participat en actes d'Alianza Nacional, Falange i Democracia Nacional i que van tenir coneixement de l'acte a Blanquerna a través de les xarxes socials.

"Vaig veure que hi havia convocada una protesta en xarxes socials, que a més coincideix amb el moment en el qual Catalunya anuncia un referèndum. Això a mi m'indigna i el mínim que puc fer és reivindicar la unitat d'Espanya", va manifestar un d'ells.

També van indicar que desconeixien que la llibreria fos de la Generalitat i que a l'acte hi pogués haver diputats, senadors i altres autoritats. De la seva banda, Jesús Fernando, suposat autor de l'agressió al diputat Sánchez Llibre, va dir que no el coneixia, que només va intentar desfer-se'n quan estava a punt de llençar el que ell creia una estelada que hi havia al faristol. "Em dirigeixo fins al fons de la sala perquè veig una bandera separatista, que és il·legal i vull treure-la. Mentrestant, Sánchez Llibre em va empènyer i jo només el vaig apartar", va afegir.

Fernando anava abillat amb un mocador que li tapava la boca. Preguntat per si el portava per protegir-se i ocultar la seva identitat, l'acusat va dir que volia mostrar el missatge que portava escrit: "no m'importa per Espanya".