La filla de l´assassina de Lleó assegura al judici que va intentar evitar el crim

Triana reforça la tesi de la seva mare, que s'atribueix tota la responsabilitat

21.01.2016 | 00:00
Triana Martínez, durant la seva declaració d´ahir
Triana Martínez, durant la seva declaració d´ahir

Triana Martínez, una de les acusades per l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó Isabel Carrasco, va assegurar ahir que va intentar dissuadir la seva mare, Montserrat González, quan li va anunciar que havia ordit un pla per posar fi a la vida de la dirigent política del PP.
La declaració de Triana Martínez, de 36 anys, va obrir ahir la segona jornada del judici que se segueix a l'Audiència de Lleó contra les tres acusades per aquest crim, ocorregut el 12 de maig del 2014, i posteriorment va fer el mateix la seva amiga policia local Raquel Gago, de 42 anys, l'única de les tres acusades que està en llibertat provisional.
La jove va explicar que la seva mare li havia comentat que "no aguantava més", i va precisar que ella va intentar convèncer-la perquè no ho fes. "Sabia que ho feia per mi, però li vaig dir que no es busqués problemes", va explicar davant del tribunal amb referència a la persecució a la qual afirma haver estat sotmesa per part d'Isabel Carrasco. Triana Martínez va remarcar que no volia la mort d'I- sabel Carrasco malgrat que se sentia perseguida per ella i que no sabia que la seva mare feia seguiments a la presidenta de la Diputació lleonesa. La jove va reforçar així el declarat dimarts per la seva mare en la primera sessió del judici, en què es va atribuir tota la responsabilitat del crim i va exculpar les altres dues acusades.
En una compareixença davant el tribunal que va superar les tres hores, Triana Martínez va exculpar la policia local Raquel Gago de qualsevol implicació en la mort de la política lleonesa, i va assegurar que li sap greu haver-la ficat en un problema en haver deixat l'arma al seu cotxe. Va reconèixer que el 12 de maig del 2014 la seva mare la va avisar per telèfon que havia vist Carrasco i que anava a matar-la. "La meva mare em va dir: l'estic veient, acabaré això, ja ho veuràs", va declarar la jove, que va explicar que es va dirigir cap on pensava que hi havia la seva mare, va veure com tirava la bossa en què guardava l'arma i la va recollir, encara que sense dir res, perquè pensava que podia amagar alguna de les armes reglamentàries del seu pare, inspector de Policia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

Enllaços recomanats: Premis cinema