Les defenses de les tres acusades del crim de la presidenta de la Diputació de Lleó Isabel Carrasco van acusar de fals testimoni davant el tribunal que jutja els fets el policia jubilat Pedro Mielgo, que va propiciar la detenció de Montserrat González, autora confessa de l'assassinat. El lletrat que representa González i la seva filla Triana Martínez, José Ramón García, va demanar deducció de testimoni, figura jurídica que equival a què se n'investigui la veracitat i s'obri una causa contra ell si es demostra que ha mentit.

El jurat ha pogut escoltar una trucada al 112 en què un home relata, molt nerviós i amb veu entretallada, com s'havia produït el crim, i descriu la dona que havia efectuat els trets. Mielgo va afirmar que no es reconeix com l'autor d'aquesta trucada, encara que posteriorment la seva dona va indicar que sí que és ell -després d'escoltar la conversa 2 cops i dir inicialment que no era el seu marit- per una paraula que el seu marit utilitza habitualment: "momentico".

Fora de la sala de vistes, Mielgo va insistir que no és ell perquè no va parlar per telèfon amb ningú, i va afirmar que la seva dona "s'havia embolicat" per justificar la seva versió contrària.

El fiscal va negar l'acusació de les defenses i va indicar que és normal que algú no es reconegui en un enregistrament, sobretot si la qualitat del so no és bona. Aquest policia havia desmuntat amb la seva declaració la versió dels fets que va oferir Montserrat González, que va assegurar davant del tribunal que va llençar la bossa amb l'arma a l'entrada d'un garatge quan va abandonar la passarel·la on va disparar contra Carrasco. El policia sosté que, mentre la va seguir, portava la bossa i que, quan la va perdre a la plaça del Colom, encara la tenia, tot i que quan la va tornar a veure uns segons després ja s'havia desfet d'ell.

La importància de la declaració és que la defensa de González i de la seva filla pretén demostrar que la segona va recollir la bossa que va veure llençar a la seva mare sense saber que havia matat Carrasco, perquè no hi havia cap pla ordit ni coneixia la intenció de la seva mare de posar fi a la vida de la dirigent política.

Per contra, la fiscalia sosté que la mare va lliurar la bossa a la seva filla perquè amagués l'arma, perquè havien preparat prèviament un pla per matar Carrasco, en el qual també estaria implicada la policia local Raquel Gago.