El conseller de Justícia, Carles Mundó, veu ''inacceptable'' que les persones que volen aconseguir el certificat de penals hagin de fer més de set hores de cua i espera que el Ministeri ''que és qui ha de respondre a la situació'', ho resolgui aviat ''en benefici dels ciutadans''. En aquest sentit, considera que hauria estat més ''idoni'' fer una major difusió de les possibilitats telemàtiques per obtenir aquest document perquè al segle XXI ''la digitalització és la normalitat''. El Ministeri de Justícia ha dit ara que el document no cal presentar-lo fins que no es formalitzi el contracte però centenars de persones que es volen apuntar a llistes d'Ensenyament fa dies que fan cues a l'única oficina on es pot obtenir.

La polèmica neix d'una llei estatal que obliga a acreditar a aquells que volen treballar amb menors, la inexistència d'antecedents penals d'ordre sexual a l'empresa on volen anar a treballar. És per això, que preguntat sobre la qüestió, el conseller de Justícia ha dit que qui té més elements per respondre és el Ministeri de Justícia o la delegació del govern espanyol a Catalunya.

Després de constatar el ''mal servei'' per les llargues cues que s'estan formant cada dia a l'única oficina del ministeri que hi ha a Catalunya per obtenir aquest document, Mundó ha dit que es va posar en contacte amb la delegació del govern per saber si tenien previst ''arbitrar'' algun tipus de mecanisme per agilitzar la situació. En aquest sentit, ha explicat que li van contestar que s'han incrementat els mitjans d'atenció i que es farà més difusió de les possibilitats telemàtiques per obtenir aquest document. Ha estat en aquesta línia que el conseller Mundó ha criticat que al segle XXI no es pot acceptar les cues que s'han format quan la ''digitalització és la normalitat''.

Carles Mundó ha fet aquestes declaracions després de visitar la Paeria de Lleida en el que ha estat la seva primera visita institucional després de ser nomenat conseller de Justícia. Posteriorment ha presidit la celebració de la festa anual dels advocats de Lleida.