El president de BBVA, Francisco González, va dir ahir en una entrevista concedida a Efe durant el Fòrum Econòmic Mundial de Davos que la deriva independentista de Catalunya suposa un problema "local" d'Espanya, i que des d'un punt de vista global no és una qüestió "que estigui a sobre de la taula". González, que va acudir puntual a aquesta cita anual de mandataris, banquers i inversors de tot el món, va assenyalar que el que preocupa "és la situació d'Espanya, no la de Catalunya".

En els últims tres o quatre anys, va dir, Espanya ha canviat, cap a millor, la seva imatge a l'exterior, de manera que convé seguir treballant i continuar amb el procés de reformes ja iniciades.

Entre aquestes reformes pendents es va referir a l'educació, així com a la necessitat d'augmentar la credibilitat de les institucions, la reducció de la temporalitat a la feina i una retallada del dèficit públic.

En definitiva, va assegurar, cal seguir treballant, perquè es va demostrar, amb la crisi, que "tenim un gran país". Després de les eleccions del 20 de desembre, en les quals el PP va guanyar però no amb una majoria suficient per formar govern, es viu una nova situació que, segons l'opinió del banquer, és el que ara "crea una certa incertesa".

Davant d'aquest escenari, va defensar, "és l'hora de l'alta política, i que els partits arribin a un acord com més aviat millor" perquè Espanya necessita un govern fort i estable.