El diputat d'IU Alberto Garzón va apostar ahir per començar ja a dialogar amb Podem, el PSOE i altres forces polítiques per explorar totes les possibilitats d'un Govern de canvi diferent al del PP, sense parlar de noms ni ministeris.

Garzón va subratllar que s'està davant d'una "oportunitat única" perquè no governi el PP i va expressar la seva confiança en la "sinceritat" dels implicats.

Tot i això, va mostrar el seu desig l'oferta de Podem "no sigui un joc de teatre" ni un moviment "tacticista" tant per part de Podem com del PSOE "de cara a entrar en campanya electoral", i va emplaçar a totes les forces polítiques a "treballar amb honestedat" sobre les propostes per treure el país de la situació d'"emergència social" en què es troba.

Garzón creu que amb l'aritmètica parlamentària és possible conformar aquest Govern i espera un diàleg sincer de Podem i PSOE perquè està en joc el Govern i la possibilitat de canviar les coses, va afirmar.

Considera que aquest diàleg ha de començar ja sense esperar ni tan sols que es produeixi el ple que debati i previsiblement rebutgi la investidura de Mariano Rajoy.