La jutge ha citat el Partit Popular i la seva tresorera Carmen Navarro perquè declarin el proper 4 de febrer com a investigats (figura fins ara coneguda com a imputats) després de la reobertura de la causa que segueix per la destrucció dels discos durs dels ordinadors que utilitzava l'extresorer del partit Luis Bárcenas, custodiats a la seu dels populars.

Fonts jurídiques van informar que la magistrada titular d'Instrucció Número 32 de Madrid ha citat també a declarar el dia 3 de febrer Bárcenas i la seva secretària Estrella Domínguez, el cap de seguretat de la seu del PP al moment dels fets, Antonio de la Fuente, i l'advocat del PP, tots ells com a testimonis.

Aquestes declaracions es produiran després que l'Audiència Provincial de Madrid acordés la reobertura del cas en estimar els recursos presentats per IU, l'Associació Justícia i Societat, Els Verds i UPyD contra la decisió de sobreseïment provisional.

Els magistrats entenen que "l'arxiu provisional es va adoptar sense practicar cap diligència d'investigació" sobre els fets, cosa que li impedeix disposar d'informació contrastada per dirimir el cas.

També assenyalen que "allò jurídicament decisiu és esbrinar la titularitat dels fitxers emmagatzemats en els suports destruïts", així com trobar els responsables que van destruir els discos durs dels ordinadors.

Amb la reobertura d'aquesta investigació, la Sala pretén que s'esbrini "qui, en l'organització del PP, va ordenar o acordar la destrucció dels discos durs utilitzats pel senyor Bárcenas, la qual cosa es va produir en un moment temporal en què era públic i notori, atès el seu impacte mediàtic i el seu sotmetiment a investigació penal per greus delictes comesos durant el desenvolupament de la seva activitat laboral".

Per la seva banda, els populars afirmen en un comunicat que la tresorera, igual que la resta dels citats, "ratificarà que els ordinadors amb els quals suposadament treballava Bárcenas no contenien informació ja que, com ell mateix va dir, va canviar i es va emportar el disc dur". També van comunicar que la informació que hi havia en aquests ordinadors estava continguda en la memòria USB que va lliurar a l'exjutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, tal com consta en la seva declaració judicial del 15 de juliol de 2013.

El PP afirma que sempre ha actuat i actuarà en col·laboració amb la justícia i d'acord amb la llei i afegeix que Esquerra Unida ha dirigit la seva acusació contra la tresorera "exclusivament en raó del càrrec que ocupa".

El PSOE, per la seva banda, va exigir "explicacions" i "responsabilitats" al president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, després de la dimissió del subsecretari de Presidència Federico Ramos per la seva implicació en el cas Acuamed i la imputació del PP en el cas dels ordinadors de Bárcenas.

Segons el diputat i número dos del PSOE, César Luena, les dues notícies confirmen que el PP i la corrupció "són gairebé un" i que el partit de Rajoy "té un problema amb la corrupció de convivència, connivència i cultura". Per això, en declaracions al Congrés, Carlos Luena va reiterar que el PP "ha de passar a l'oposició per regenerar-se".