Un tren de mercaderies va descarrilar ahir al migdia i va obligar a interrompre la circulació ferroviària entre Flix (el Baix Ebre) i Móra d'Ebre, segons va informar Renfe.

L'incident va passar a la sortida d'Ascó, pels volts de tres quarts de dotze del migdia, quan, per causes que no se saben, els últims vagons del tren, de l'empresa logística Transfesa, van sortir de la via sense que s'hagués produït cap víctima. El comboi transportava contenidors i anava en direcció a Flix i, segons Adif, almenys sis vagons van descarrilar.

Fins al lloc s'hi van desplaçar tècnics d'Adif i de Transfesa, que ahir treballaven per treure de la via el tren accidentat i valorar els danys que va causar a la via i al sistema d'electrificació.

Per facilitar la mobilitat dels viatgers de la línia R15, en aquest tram Renfe va habilitar un servei alternatiu per carretera amb autobús.

Els trens afectats per aquesta incidència circulaven ahir amb almenys 30 minuts de retard. En el tancament de l'edició, Adif no tenia cap previsió de quan es podrà restablir la circulació de trens en aquest tram, que és de via única.