La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, va animar ahir els ajuntaments a aplicar la llei que permet expropiar els pisos buits dels bancs. En una entrevista a TV3, la consellera també va afirmar que el pla de lluita contra la pobresa energètica està garantit i que la Generalitat està treballant amb les empreses per ampliar el fons (vegeu aquesta mateixa pàgina).

"Nosaltres animem tots els ajuntaments a recórrer a la llei que permet expropiacions forçoses als bancs que tinguin pisos buits durant tres anys. La Generalitat ja té un volum de mil pisos que vénen d'un acord que es va fer amb la Sareb". "Jo directament no he parlat amb els bancs, perquè correspon al departament d'Empresa. El conseller Baiget hi està parlant i està treballant aquest tema", va puntualitzar. Segons la consellera, "amb pressupostos prorrogats hi ha una sèrie de temes del pla de xoc que estan garantits. Un seria la pobresa energètica". Bassa va advertir que "si no hi hagués pressupostos nous, el que no podríem garantir és el compromís que la Renda Mínima d'Inserció torni a ser un dret subjectiu, que no depengui dels pressupostos".

Respecte al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Bassa va reconèixer que "és molt millorable el servei que presta". "El SOC té un problema estructural, que és de falta d'efectius i falta de personal. Tenim expedients paralitzats perquè no es dóna abast. Les xifres de col·locació són molt pobres, hem de reestructurar el SOC", va concloure.