El convergent Albert Ballesta va prendre ahir novament possessió del càrrec d'alcalde de Girona i va reivindicar el "dret a equivocar-se", després d'haver de repetir l'acte d'investidura de divendres passat, dia 22, per un defecte de forma en el jurament fet aquell dia.

Ballesta va seguir llavors la fórmula recomanada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de caràcter sobiranista, però va obviar els termes que havien de precedir-la per donar legalitat a tot el protocol. Advertit de l'error pels serveis jurídics municipals, l'ajuntament va convocar per ahir un ple extraordinari previ a l'ordinari, en el qual es va repetir la investidura.

Albert Ballesta va rebre altre cop deu vots a favor, mentre que tota l'oposició va optar novament per escriure a les paperetes el lema "Girona vol democràcia" amb l'afegit de "i rigor" i el PP va abonar la seva candidata, Concepció Veray.

Ballesta va jurar posteriorment el càrrec amb la fórmula que, "per imperatiu legal", promet "lleialtat al rei" i vetllar "per la Constitució", i després hi va afegir els paràgrafs suggerits per l'AMI a favor de "proclamar l'Estat català lliure i sobirà".

"No tinc problema a admetre que em vaig equivocar", va assegurar el substitut de Carles Puigdemont, ara president de la Generalitat, a l'alcaldia de Girona. Ballesta va explicar que preferia que s'hagués repetit el ple de divendres passat a estar "en una situació incorrecta" i que han volgut "fer les coses ben fetes".

L'oposició va repetir les seves crítiques a la situació provocada pel jurament de Ballesta de fa tres dies i la popular Concepció Veray ha recordat que ella ja va advertir llavors de la situació il·legal que es produïa.

"Anava tan emocionat amb l'AMI que és a l'únic que va dir que tindria fidelitat", va indicar Veray al nou alcalde, a qui li hagués agraït que, aquesta vegada, hagués obviat l'afegit sobiranista.

La regidora del PP va subratllar que s'ha produït "un ridícul en majúscula" i que Girona és "la riota de tot Catalunya".

La portaveu del grup municipal de Ciutadans, Miriam Pujolà, va apuntar també aquesta mateixa reflexió en el seu parlament i va assenyalar que la capital gironina ha de ser notícia, però no "per la ineptitud" del seu màxim responsable.

La socialista Silvia Paneque va consdierar que "l'error és que una persona que no va ser escollida per la ciutadania sigui alcalde de Girona", en referència a la decisió d'elegir com a successor de Puigdemont el número dinou de la llista de CiU en les passades eleccions.

La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, va manifestar que no volia fer "llenya de l'arbre caigut i va reiterar els qualificatius de "frau democràtic" i de "ridícul", mentre que Maria Mercè Roca (ERC-MES) va preferir tancar l'assumpte i expressar la seva ganes de posar-se "a treballar".

Exdelegat d'Interior a laCatalunya Central

El nou alcalde de Girona, Albert Ballesta, va ser delegat del departament d'Interior de la Generalitat a la Catalunya Central. Ballesta va compaginar la delegació a la Catalunya Central amb la del mateix departament a Girona, en els últims anys i fins l'estiu passat.