L'organització terrorista Estat Islàmic (EI) prepara nous atemptats a la Unió Europea (UE) i, en concret, a França, segons un informe de l'Europol. "Les discussions han portat a la conclusió que l'EI està preparant més atacs terroristes, incloent més atacs a l'estil dels de Bombai -que van causar 166 morts el 2008-, que serien executats a estats membres de la UE, i a França en particular", estableix l'informe.

L'Europol va explicar que, des de la perspectiva del desenvolupament de l'amenaça terrorista dirigida contra la UE, els atacs del passat 13 de novembre a París, en què van morir 130 persones, van ser "significatius" per dos aspectes. D'una banda, per la seva semblança als de Bombai en termes de "modus operandi, objectius triats, nombre d'atacants i impacte" i, de l'altra, perquè hi va haver "tres grups d'atacants entre els quals es trobaven nascuts i criats a França i combatents estrangers retornats" a Europa, va precisar l'oficina.

L'Europol considera l'"estil Bombai" -que utilitza persones locals per executar els atacs- per atacar un país europeu, en combinació amb uns altres tipus d'atemptats reivindicats per l'EI.