Les entitats necessiten 770 pisos i els bancs en tenen 45.000 de buits

El Tercer Sector català gestiona 1.522 habitatges on viuen 7.067 persones en situació de vulnerabilitat

27.01.2016 | 00:00

Les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya necessiten 770 habitatges socials abans de dos anys per atendre les necessitats de famílies en situació d'exclusió, mentre que els bancs disposen de 45.000 pisos buits.
Aquesta és la conclusió de l'informe La contribució del Tercer Sector al lloguer social, que ahir va presentar el president de la Taula del Tercer Sector Social, Oriol Illa, en un nou debat del cicle 'Catalunya Social' celebrat a l'Ateneu Barcelonès. Segons l'informe, actualment el Tercer Sector català gestiona 1.522 habitatges socials, on viuen 7.067 persones en situació de vulnerabilitat. En la presentació de l'informe, Illa va apel·lar les entitats financeres que col·laborin amb les entitats socials venent-los o cedint-los habitatges perquè aquestes es puguin destinar a lloguer social.
També va fer una crida a propietaris particulars que tinguin pisos buits perquè, mitjançant la Fundació Hàbitat3, impulsada per la Taula del Tercer Sector, cedeixin aquests habitatges per destinar-les als col·lectius vulnerables.
L'informe alerta que és necessari que alguns operadors clau, com les entitats financeres, "prenguin decisions més determinants" per cedir habitatges que encara tenen buits a les administracions públiques o a les entitats socials.
L'informe, que també han presentat Carme Trilla i Francisco Sutrias, presidenta i patró de la Fundació Hàbitat3, respectivament, assenyala "la gran ocasió històrica de poder disposar d'habitatges ja construïts i finançats que, a més, han perdut valor, per situar-les en l'àmbit de l'atenció social". L'informe s'ha elaborat mitjançant una enquesta en línia resposta per 129 entitats i, segons els seus autors, permet conèixer la realitat actual de les entitats socials respecte a l'ús d'habitatges en les seves activitats.
Destaca que dels 1.522 pisos gestionats per les entitats socials, el 43% és a la ciutat de Barcelona, un 12% a la resta de l'Àrea Metropolitana, el 20% a la província de Girona, i el restant 25% es distribueix a la resta de municipis de les demarcacions de Barcelona, Lleida i Tarragona. El 31% d'aquests habitatges es lloguen al mercat privat, el 25% són cedits per privats, el 18% les cedeix el sector públic, i un 17% són de propietat de les mateixes entitats.
El 46% de totes els pisos gestionats són d'ús familiar, el 33% són compartits i el 21%, unipersonals. El 45% de les llars ateses paguen uns lloguers o rendes de menys de 300 euros mensuals i gairebé el 13% no paga res.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Una futura núvia informant-se en un saló del sector.
El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Comença l´evacuació de ´la Jungla´ de Calais

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Òmnium revisitarà les grans mobilitzacions des del 1950

Òmnium revisitarà les grans mobilitzacions des del 1950

Cuixart defensa que les protestes socials han configurat el país

Enllaços recomanats: Premis cinema