El Govern va designar ahir l'igualadí Salvador Puig com a nou director de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi).

Puig, nascut a Igualada l'any 1954, és enginyer tècnic agrícola. Va iniciar la carrera professional com a tècnic comercial a la Cooperativa Agropecuària de Guissona. A partir de l'any 1982 va formar part del gabinet tècnic del Departament d'Agricultura. Després, durant dotze anys, va ser director gerent de la Unió de Pagesos de Catalunya.

Durant dos anys també va ser director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura de la Generalitat i el 2006 va ser President executiu del Consorci de la Fertilització Agrària de Catalunya (ESFER) fina a l'any 2011. Des del juliol fins ara ha exercit de tècnic de la secció de Viticultura i Producció Experimental de l'Incavi, etapa en què ha participat en diferents projectes de recerca, participació en diferents jornades tècniques en l'àmbit de la viticultura. Com a director general del departament d'Agricultura va representar la Generalitat al Consell Regulador de la Denominació d'Origen Cava, va formar part del Consell de l'Incavi i va contribuir a la posada en marxa el Registre Vitivinícola de Catalunya. A més a més, Puig també és membre de la secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d'Estudis Agraris (IEC).

Altres nomenaments

D'altra banda, el Govern de la Generalitat també va nomenar ahir a Ferran Mascarell com a nou delegat de la Generalitat a Madrid. La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va remarcar l'"experiència política" i el "tarannà" de l'exconseller de Cultura.

En la reunió d'ahir de l'executiu també es va nomenar a Miquel Martín i Gamisans com a secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació; Joan Aregio i Navarro, secretari d'Empresa i Competitivitat; i Oriol Amorós i March, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, entre d'altres nomenaments.