La nena de disset mesos que va ser llançada aquest dilluns per la finestra a Vitòria va morir ahir a l'Hospital Universitari de Cruces a Barakaldo (Biscaia), segons van informar fonts del centre sanitari.

La petita estava ingressada amb un traumatisme cranioencefàlic i politraumatismes per la caiguda soferta ahir a la matinada, quan un home de 30 anys la va llançar per la finestra d'un primer pis després que, segons fonts policials, fos descobert per la mare mentre n'abusava sexualment.

La mare, una ciutadana brasilera de 18 anys, està ingressada, amb múltiples ferides, al mateix hospital on ha mort la nena.

Segons van assenyalar fonts policials, el presumpte agressor, D. G., que impartia des de fa temps classes en conservatoris de Vitòria com a professor substitut, va conèixer la mare de la petita la nit de diumenge i van decidir pujar a un pis del cèntric carrer Libertad, on pel que sembla ell tenia una habitació llogada, per passar la nit junts.

Cap a dos quarts de quatre de la matinada la mare de la petita es va despertar i va comprovar que ni el professor ni la seva filla eren a l'habitació, segons van relatar a Efe fonts de la investigació. Per aquest motiu es va posar a buscar la seva filla en altres estances del pis compartit i va trobar l'home fent tocaments sexuals a la petita, per la qual cosa es va posar a cridar i es va iniciar una forta discussió entre tots dos.

Enmig d'aquesta batussa, que van sentir molts veïns, el professor va llançar presumptament la petita des de la finestra del mirador del primer pis, a uns tres metres i mig d'alçada, i va clavar a la mare un vidre al coll.

L'agressor, que també va resultar amb talls a la cara, està detingut a la Unitat de Psiquiatria de l'Hospital de San Jaime de Vitòria. Encara que sembla que en un primer moment el detingut va reconèixer que havia abusat de la petita, posteriorment es va negar a declarar davant l'Ertzaintza.