L´OMS alerta que el Zika s´estén de "manera explosiva"

Al Brasil, el país on primer va sorgir i més afectat per l'epidèmia, ja s'han comptabilitzat un milió i mig de casos

28.01.2016 | 16:44
L´OMS alerta que el Zika s´estén de "manera explosiva"
L´OMS alerta que el Zika s´estén de "manera explosiva"

L'Organització Panamericana de la Salut (OPS) estima que el virus de Zika podria a afectar entre 3 i 4 milions de persones a Amèrica en un any, segons ha afirmat avui en roda de premsa Sylvan Aldighieri , expert de malalties infeccioses d'aquesta entitat. "Tenint en compte que l'any passat hi va haver a Amèrica 2 milions de casos de dengue, i que el mosquit que el transmet és el mateix, i usant models informàtics i tenint en compte tota la incertesa amb què treballem, estimem que podria haver-hi entre 3 i 4 milions d'infectats en 12 mesos ", va afirmar Aldighieri.

L'expert va emfatitzar sense parar el fet que aquestes xifres són "estimacions" basades en el que se sap sobre el dengue, malaltia que com el chikungunha es transmet també per la picada del mosquit "aeades aegypty", que està present en tota la regió a excepció de Canadà i Xile continental.

"Estem parlant d'un continent amb 500 milions de persones on circulen els quatre tipus de dengue, el virus de chikingunha, el virus de la febre groga, i ara el Zika, però la gent no està immunitzada contra ell", va emfatitzar Aldighieri. "Llavors, tenint en compte la presència massiva del mosquit, les dades sobre infeccions de dengue, el fet que la gent no està immunitzada i el que ens diuen els càlculs, podem estimar -però només estimar- les xifres de possibles infeccions", subratllat.

L'expert va recordar que pot ser que aquestes infeccions siguin asimptomàtiques, atès que estudis anteriors han demostrat que el 75 per cent dels contagis no mostren símptomes. Al Brasil, el país on primer van sorgir els casos i que està més afectat per l'epidèmia, ja s'han comptabilitzat un milió i mig de casos de Zika i 4.180 nadons nascuts amb microcefàlia, malaltia que es relaciona amb la malaltia, tot i que encara no es ha determinat la causalitat directa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema