Un mecànic de la companyia aèria EgyptAir indirectament relacionat amb Estat Islàmic hauria estat el responsable de col·locar la fatídica bomba que es va cobrar les vides dels 224 passatgers de l'avió rus de MetroJet que es va estavellar a l'octubre de l'any passat sobre el Sinaí, segons han informat fonts properes a la investigació.

A pesar que tan l'aerolínia com el ministeri de l'Interior egipci han desmentit aquestes informacions, les fonts indiquen que el mecànic ha estat detingut al costat d'altres tres còmplices -dos policies de l'Aeroport Internacional de Xarm el Xeic i un manipulador d'equipatge- que el van ajudar suposadament a col·locar l'artefacte.

Segons les recerques, el mecànic estava relacionat amb Estat Islàmic a través d'un cosí que s'havia unit a l'organització terrorista. "Després de conèixer que un dels seus integrants tenia un parent en l'aeroport, van lliurar la borsa a aquest individu en una bossa de mà, que va acceptar sense fer preguntes", segons aquestes fonts.

Una altra fontva precisar que el paper dels altres tres detinguts no és clar. Existeix la teoria que tots dos van participar en qualitat de còmplices en mirar " cap a un altre costat durant la revisió mèdica de seguretat". No obstant això, cap la possibilitat que "simplement no estiguessin fent el seu treball degudament", apunten.

Cap d'aquests quatre sospitosos ha estat acusat formalment. Si això passés, Egipte es trobaria potencialment exposat a garantir una compensació a les famílies de les 224 víctimes mortals de l'Airbus A321.

Fonts oficials de l'aeroport de Xarm el Xeic reiteren que no existeix absolutament cap indici que apunti al seu personal. Tots els agents han travessat satisfactòriament els interrogatoris realitzats i les connexions familiars dels empleats no llancen vincles amb el terrorisme.

"Qualsevol empleat que demostri simpatia a cap a qualsevol grup milicià no pot treballar en un aeroport", van indicar. De la mateixa manera, un portaveu del Ministeri de l'Interior també ha negat aquesta informació. "Estem esperant els resultats de la recerca", ha asseverat, sense donar més detalls.