Els sis detinguts com a presumptes integrants de la banda de lladres de coure que el 15 de desembre passat va provocar el col·lapse del servei de Rodalies hauria comès més de 150 robatoris, amb més de 3.500 metres de cable robat i sempre simulant que eren treballadors d'empreses subcontractades per Adif.

Segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra, després que el conseller d'Interior, Jordi Jané, donés dimecres els primers detalls de la detenció de la banda, als arrestats els han intervingut vestimenta de treball d'empreses, falsificacions de nòmines i d'autoritzacions d'Adif, així com material informàtic. Els detinguts s'havien especialitzat a sostreure cablejat aeri tipus Feeder, que requereix una metodologia i especialització diferents que en el cas del coure terrestre. La policia sospita que són responsables d'una vintena de robatoris només des de l'any passat, encara que de moment els acusa de quatre cops, amb els quals haurien obtingut uns 24.000 euros amb la venda del coure.

Els sis detinguts, tots ells de nacionalitat espanyola, residents a Catalunya, i d'entre 25 i 45 anys, van ser arrestats ahir a la matinada quan van ser sorpresos mentre intentaven cometre un nou robatori a l'Espluga de Francolí.

Un informe pericial d'Adif apunta que els arrestats podrien ser els autors de més de 150 robatoris de coure d'aquest tipus des de l'any 2009 a causa del modus operandi utilitzat pels lladres, que es va detectar a Catalunya a partir del 2008.