Els Mossos d'Esquadra investiguen qui va convocar i va participar en una festa il·legal al Metro de Barcelona la nit i la matinada del 16 al 17 de gener, entre les estacions de Jaume I i Passeig de Gràcia de la línia 4, on haurien concorregut desenes de persones.

Fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van informar que la festa es va convertir en un "botellón vandàlic", on els participants van beure alcohol, van fer pintades als combois i estacions i van atemorir treballadors i passatgers. Un dels participants explica l'experiència, amb fotografies incloses, en un web on narra en primera persona la convocatòria de la festa a través de les xarxes socials i com es va desenvolupar, amb altaveus i música alternativa inclosos. L'estimació econòmica dels danys causats no s'ha establert totalment, però, de moment, s'han comptabilitzat en més de 400 euros, una quantitat a la qual caldrà sumar el cost de la neteja de les pintades.

TMB ha presentat una denúncia pels fets i assegura que exigirà la "màxima severitat" en l'àmbit administratiu i penal per als participants en la festa perquè considera que es va convocar "per fer mal" a aquest transport públic.