L'Ajuntament de Barcelona preveu invertir en el Programa d'Actuació Municipal (PAM) 2016-2019 més de 1.660 milions d'euros, amb l'objectiu prioritari de dur a terme una "transició ecològica" i una "transformació cap a una economia plural per revertir l'agudització de la desigualtat".

Així ho va anunciar ahir el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, en la presentació de les línies d'actuació del PAM, el full de ruta municipal, que preveu "accions urgents per fer front a l'emergència social i mesures estratègiques cap a un nou model de ciutat".

La transformació de la ciutat i el benestar de la ciutadania són dues de les premisses bàsiques que Pisarello ha presentat com a prioritàries en les inversions del PAM per "generar un desenvolupament social, econòmic i sostenible de la ciutat i revertir la dinàmica de la polarització de la desigualtat".

La proposta del PAM per a una ciutat en la qual viuen 1,6 milions de persones en 73 barris començarà ara la seva tramitació, que s'iniciarà amb un debat ciutadà i amb els grups municipals. Pisarello va informar que el procés participatiu de la ciutadania s'obrirà l'1 de febrer i es tancarà el mes d'abril, amb l'objectiu de portar-lo a aprovació de la comissió de Presidència abans de l'estiu que ve i aprovar-lo definitivament en ple al juliol. Un dels grans projectes del PAM és el pla de barris, dotat amb 150 milions per dinamitzar l'economia i millorar la cohesió social.