L'aspirant presidencial republicà Donald Trump continua sent el protagonista indiscutible de la campanya electoral als EUA quan faltaven tres dies de l'inici del procés de primàries amb els caucus d'Iowa, on els seus rivals van fer campanya ahir mentre ell tornava a desmarcar amb un míting a Nou Hampshire.

Trump va ser ahir a la nit el gran absent de l'últim debat televisat entre els aspirants conservadors abans dels caucus d'Iowa, amb els que comença dilluns el procés de primàries dels partits per seleccionar els seus candidats a les eleccions de novembre. En paral·lel al debat, al qual no va acudir pel seu enfrontament amb la cadena organitzadora, Fox, i una de les seves presentadores estrella, Megyn Kelly, Trump va encapçalar un acte de recaptació de fons per als veterans de guerra.

Ahir, en un mítgin, Trump va dir que, qualsevol que sigui l'efecte que hagi tingut la seva absència del debat en els sondejos, creu que va fer "el correcte". L'estratègia de Trump sembla haver funcionat perquè la seva absència va ser el més comentat abans, durant i després del debat, i a més el seu acte en favor dels veterans va ser televisat per la CNN i la MSNBC.