Els Estats Unitats no publicaran 22 correus de Clinton perquè els consideren d´"alt secret"

31.01.2016 | 08:00

El Departament d'Estat dels Estats Units va anunciar ahir que els 22 correus electrònics del servidor personal de la l'exsecretària d'Estat i ara aspirant demòcrata a la presidència, Hillary Clinton, no seran publicats perquè asseguren que el seu contingut està qualificat "d'alt secret".
"El departament d'Estat no publicarà el contingut de set cadenes de correus electrònics, entre les quals es troben els 22 documents de 37 pàgines", va afirmar ahir el portaveu de l'ens, John Kirby. "Els documents han pujat de categoria, a petició de la Comunitat d'Intel·ligència, perquè contenen informació de gran rellevància. Aquests documents no van ser marcats com a classificats en el moment en què van ser enviats", va afegir el responsable del departament.
Els correus electrònics de Clinton s'han anat publicant els darrers vuit mesos, més o menys d'acord amb un calendari establert pel jutge, Rodolfo Contreras, que porta el cas. La publicació d'aquest mes havia de ser l'última, incloent-hi més de 9.000 pàgines de documentació, la més gran fins al moment. No obstant això, dijous passat el Departament va presentar una moció per estendre les publicacions finals fins al 29 de febrer perquè no havien pogut enviar més de 7.000 pàgines d'aquests correus a altres agències del govern perquè els revisessin.
L'any passat l'aspirant demòcrata es va veure immersa en una polèmica quan es va desvetllar que havia utilitzat el seu compte privat de correu per a assumptes d'interès nacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema