El president de l'ANC, Jordi Sànchez, va demanar ahir als diputats al Congrés de DL, ERC i En Comú Podem que només donin suport a la investidura d'un nou president del govern espanyol si es concreta "una data i una pregunta per a un referèndum a Catalunya". "Ha d'haver-hi un compromís inequívoc amb el dret a decidir: ha d'haver-hi data i pregunta, i no hi ha marge per a compromisos genèrics", va destacar en una entrevista d'Europa Press en relació amb les negociacions per configurar un nou executiu central.

Si Podem finalment aparca el seu compromís electoral de promoure un referèndum a Catalunya, acabaria "fent el que fa la vella política", a la qual els defensors del sobiranisme ja estan lamentablement acostumats, va dir.

En el cas contrari, si Podem aconsegueix que el PSOE assumeixi el referèndum per aconseguir la investidura, els diputats catalans només han d'immiscuir-s'hi "si el candidat concreta una data i planteja una pregunta clara i inequívoca". "Aquest és l'únic escenari en el qual hauria de tenir recorregut la implicació de les formacions sobiranistes de cara a la investidura", va puntualitzar.