Una branca local del grup gihadista Estat Islàmic (EI) a l'Iraq ha difós un vídeo en el qual assassina a cinc persones després d'acusar-les d'espionatge i apostasia, i en el qual assegura que el EI no s'ha oblidat d'Al Ándalus.

En un enregistrament de gairebé vuit minuts, la veracitat dels quals no ha pogut ser comprovada de manera independent, un grup de cinc persones encaputxades mata d'un tret en el cap a altres cinc vestides amb vestits taronges, que es troben de genolls en una zona d'enderrocs.

Abans d'assassinar-les, un dels executors, vestit amb roba de camuflatge i amb un passamuntanyes del que sobresurt una barba i una cabellera rossa assegura en francès: "Estimada Al Ándalus, creus que t'hem oblidat?, no, per Déu".

En l'enregistrament, el botxí insisteix que els "musulmans no podran oblidar Còrdova, Toledo o Xàtiva" i agrega: "Al Ándalus, no ets espanyola ni portuguesa, tu ets l'Al Ándalus musulmana".

L'esment d'Al Ándalus, a qui el terrorista del EI es dirigeix en primera persona, s'ha convertit en un recurs retòric en nombrosos vídeos del grup terrorista, que apel·la en l'imaginari musulmà a l'època daurada de l'islam.