Almenys 58 persones van morir ahir, més de la meitat d'elles civils, en diverses explosions registrades al suburbi de Sayeda Zeinab de Damasc, al sud-est de la capital siriana i de majoria xiïta, tal com va informar l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Segons l'ONG, entre les víctimes hi havia 25 milicians xiïtes fidels al règim del president Baixar al-Assad, de nacionalitat siriana i estrangera. L'Observatori tampoc va descartar que el nombre de morts pogués augmentar encara més perquè entre els ferits hi havia casos greus.

Per la seva banda, l'agència oficial siriana de notícies, SANA, havia anunciat anteriorment que almenys 45 persones havien perdut la vida en aquests "atemptats covards".

Segons l'agència, que va citar una font del Ministeri de l'Interior sirià, un cotxe bomba va explotar en una parada d'autobusos a la zona de Ku Sudan. Després dos "terroristes" van fer explotar els cinturons que portaven adossats al cos quan els ciutadans es van congregar per ajudar els ferits causats pel primer atac, va afegir SANA. L'explosió va provocar 40 ferits, dels quals molts a hores d'ara encara es troben en estat greu.

La branca del grup gihadista Estat Islàmic (EI) a Damasc va assumir l'autoria de l'atemptat, dut a terme "contra un niu dels apòstates politeistes", segons un comunicat difós per Internet. EI va xifrar que l'atac havia provocar la mort de prop de 50 persones i 120 més de ferides.

Les negociacions segueixen

Paral·lelament, el secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, va instar ahir l'oposició i el règim sirià a aprofitar al màxim les converses de pau que s'estan celebrant a Ginebra i va recordar la necessitat que les forces de Baixar Al-Assad permetin l'entrada d'ajuda immediata per als civils. "Aquest matí, a la llum del que està en joc en aquestes converses, faig una crida a ambdues parts per treure el màxim profit d'aquest moment", va demanar en unes declaracions.