La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha considerat avui "impensable" que el Tribunal Constitucional (TC) anul·li la comissió d'estudi del procés constituent, perquè això suposaria un "atac a l'essència del sistema democràtic" i a la "divisió de poders" a l'Estat.

En un esmorzar-col·loqui organitzat per Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, Forcadell ha sortit al pas de la decisió del Govern central de demanar al TC que adverteixi la presidenta del Parlament i els membres de la comissió d'estudi del procés constituent que poden estar cometent un delicte.

Forcadell ha titllat d'"injustificable" que el Govern en funcions de Mariano Rajoy pretengui anul·lar la comissió: "El Parlament té dret a crear qualsevol comissió d'estudi, perquè estan regulades pel reglament de la cambra".

"Quina mena de democràcia parlamentària tindríem si no poguéssim debatre al Parlament qualsevol tema que afecti la ciutadania? Al Parlament s'ha de poder parlar de tot", ha recalcat Forcadell, que s'ha compromès a "defensar la sobirania de Catalunya i el mandat democràtic sorgit de les urnes".

De la presentació de Forcadell se n'ha encarregat l'expresident del Parlament Ernest Benach, que ha dedicat unes paraules d'alè a Muriel Casals, la diputada de Junts pel Sí hospitalitzada per un atropellament: "Muriel, estem amb tu".