L'arquebisbe de Barcelona demana als capellans que preguin perquè plogui

Fa més de 90 dies que no es registra cap precipitació a l'àrea metropolitana de Barcelona

02.02.2016 | 13:03

L´arquebisbe de Barcelona ha encomanat a tots els diocesans que a les Eucaristies que es celebren diàriament a l´arxidiòcesi facin pregàries per demanar que plogui. Aquesta iniciativa arriba quan fa més de 90 dies que no es registra cap precipitació a la regió metropolitana de Barcelona.

A continuació, la carta de l'arquebisbe Omella:

"Estimats germans i germanes en Crist,

Una de les grans preocupacions, no només dels que viuen al món rural sinó també a les ciutats, i no només en aquestes terres de Catalunya sinó també a la resta d'Espanya, és la manca de pluja, la gran sequera que patim.

No voldria deixar passar més temps sense fer-me ressò d'aquesta preocupació. Vull fer realitat, un cop més, el que proclama el Concili Vaticà II en la Constitució sobre l'Església en el món actual: "El goig i l'esperança, la tristesa i l'angoixa dels homes del nostre temps, sobretot dels pobres i de tots els afligits, són també el goig, l´esperança, la tristesa i l´angoixa dels deixebles de Crist i no hi ha res de veritablement humà que no tingui ressò en el seu cor''. (GS 1)

Us demano a totes les comunitats de l´arxidiòcesi que us feu ressò de la preocupació per la sequera. Recolzant-nos en les paraules de Jesús, "el que demaneu al Pare en nom meu jo us ho donaré" (Jn 14, 13), i en l'exemple del profeta Elies, tal com ho recull l'apòstol Sant Jaume en la seva carta: "Elies era un home de la mateixa condició que nosaltres; va pregar insistentment perquè no plogués, i no va ploure sobre la terra durant tres anys i sis mesos. Després va pregar de nou i el cel va donar pluja i la terra va produir el seu fruit" (Jm 5, 17-18), us demano que feu pregàries, diàriament, en l'Eucaristia, per demanar la pluja; fins i tot podríeu organitzar rogatives amb la mateixa intenció (*). Només el Senyor és capaç de canviar el curs de les coses. Ell vol comptar, certament, amb la nostra ajuda però, moltes vegades, la nostra ajuda no pot ser altra cosa que demanar insistentment, com la vídua inoportuna de l'Evangeli.

Tant de bo que la nostra pregària sincera, confiada i perseverant pugui aconseguir la tan desitjada aigua per als camps, els pobles i les ciutats. Tant de bo que de la necessitat d'aquesta aigua de pluja siguem capaços de passar a desitjar, acollir, l'aigua viva de l'Esperit que Déu concedeix sempre sense mesura.

Amb el meu afecte i benedicció,

Joan Josep Omella Omella"

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema