El cap de la república de Txetxènia, Ramzan Kadírov, va publicar ahir a Internet un vídeo en què es veu l'opositor rus Mikhaïl Kassiànov a través de l'espiell telescòpic d'un rifle de franctirador, el que ha estat interpretat per aquest com una "amenaça de mort".

"Kassiànov ha anat a Estrasburg a demanar diners per a l'oposició russa. Qui no ho ha entès, ho entendrà!", Escriu Kadírov en publicar el vídeo en el seu compte d'Instagram. A les imatges, es veu Kassiànov parlant amb un altre home i caminant, mentre la mira telescòpica els segueix. Es tracta d'"una amenaça directa d'assassinat contra una personalitat pública, tal com recull el Codi Penal de Rússia", va reaccionar a la publicació Kassiànov, l'exprimer ministre rus i, en l'actualitat, president del partit liberal Parnas.

Kassiànov va anunciar que segurament presentarà una denúncia contra el líder txetxè i també va subratllar que espera una reacció al respecte del president rus. "Putin és el garant de la Constitució, i a més dirigeix les forces de l'ordre del país. Per tant, no pot deixar sense reacció aquestes accions anticonstitucionals de governadors regionals", va subratllar.

Respecte això, el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, va assenyalar que "s'analitzarà" la publicació de Kadírov, abans de donar una resposta.

"Algú està buscant una escalada de tensió i repta les autoritats russes", va dir en al·lusió a Kadírov el veterà defensor dels drets humans Lev Ponomariov.