La pressió des de diferents estaments del PP perquè l'exalcaldessa de València Rita Barberá doni explicacions públiques sobre el cas Imelsa, ja que estan investigats pràcticament tots els regidors del PP a l'Ajuntament de València, han anat augmentant ahir al llarg de la jornada.

Aquestes pressions van procedir tant de l'entorn de la direcció nacional del PP com de la direcció regional. El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha assegurat que la situació de l'exalcaldessa de València Rita Barberá serà la mateixa que la de qualsevol militant del PP i estarà subjecta al que decideixi l'organització regional "a la vista de la situació judicial de cada un dels investigats". Amb anterioritat, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va insistir que ha de ser Barberá qui doni explicacions sobre la investigació del cas Imelsa i ha afirmat que la decisió que prengui sobre el seu futur polític "serà la que hagi de prendre".

La investigació, que es va posar en marxa per aclarir el suposat cobrament de comissions il·legals en l'empresa Imelsa, dependent de la Diputació de València, ha posat sobre la taula la possibilitat que en el grup municipal de València s'hagués produït un finançament il·legal del PP i blanqueig de diners.

Per la seva banda, la presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, va assegurar que, si ella fos Barberá, donaria explicacions públiques, si bé va considerar que a l'actual senadora no li correspon fer-ho a les Corts, sinó en la cambra alta.

A part de les files populars, les peticions perquè l'exalcaldessa ofereixi explicacions públiques sobre aquesta qüestió han arribat també des dels partits de l'oposició.