La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, considera "impensable" que el Tribunal Constitucional anul·li la comissió d'estudi del procés constituent, perquè això suposaria un "atac a l'essència del sistema democràtic" i a la "divisió de poders" de l'Estat.

En un esmorzar-col·loqui de Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, Forcadell va sortir al pas de la decisió del Govern central de demanar al TC que l'adverteixi a ella i els membres de la comissió d'estudi del procés constituent que poden estar cometent un delicte. Forcadell va titllar d'"injustificable" que es pretengui anul·lar la comissió: "El Parlament té dret a crear qualsevol comissió d'estudi, perquè estan regulades pel reglament de la cambra". "Quina mena de democràcia parlamentària tindríem si no poguéssim debatre al Parlament qualsevol tema que afecti la ciutadania? Al Parlament s'ha de poder parlar de tot", va recalcar Forcadell, que es va comprometre a "defensar la sobirania de Catalunya i el mandat democràtic sorgit de les urnes".

Per a Forcadell, "és impensable que la impugnació prosperi, perquè suposaria trencar la divisió dels poders polítics de l'Estat i atacar l'essència del sistema democràtic parlamentari". També va acusar l'Estat de respondre amb els "tribunals" als "reptes polítics plantejats per Catalunya", fet que va contrastar amb la del govern de David Cameron, que va autoritzar un referèndum sobre la independència d'Escòcia.